top of page
Search
  • Writer's pictureUlaş Yeğiner

Telefonunuza saatlerce bakmak yerine yapabileceğiniz 10 şey.

Günümüzdeki çoğu insan gibi ben de telefonumda çok fazla zaman geçiriyorum. Neredeyse her gün Instagram'da diğer sanatçıların gönderilerini beğeniyorum, resimlerimin fotoğraflarını çekiyorum, mesajlara cevap veriyorum, yorumlara cevap veriyorum vb. Bunlara ek olarak, web sitemi ve Etsy mağazamı da düzenli olarak kontrol ediyorum (ve bazen de düzenliyorum). Ayrıca Twitter, Reddit vb. sitelerde de sıklıkla vakit geçirdiğim oluyor. Gördüğünüz gibi bu durum çok fazla zaman alabiliyor ve bazen de yorucu olabiliyor. Bu yüzden telefonumda saatlerce gezinmemek için mümkün olduğunca farklı aktiviteler yapmaya çalışıyorum. Bunlardan bazılarını burada paylaşmanın iyi bir fikir olabileceğini düşündüm.


  1. Resim yapmak. Pekala, bu madde bariz sanırım. Telefonda saatler harcamak yerine hep ertelediğiniz resim projesine başlayabilir veya sadece basit çizimler yapabilirsiniz.. İyi veya kötü ne ortaya çıkarırsam çıkarayım, resim yapmak benim için her zaman işe yarar.

  2. Kitap okumak. Benim bir diğer favorim. Çocukluğumdan beri roman, dergi vb. ne bulursam okumayı seviyorum. İyi bir kitaba başlamak ve farklı dünyalarda ve gerçekliklerde kaybolmak her zaman iyi bir fikirdir.

  3. Yürüyüş. Bazen yürüyüşe çıkmak, düşüncelerinizi ve bedeninizi temiz hava, güneş ve mavi gökyüzü ile yenilemek her zaman iyidir.

  4. Müzik dinlemek. Bunun için telefonunuza ihtiyacınız olabileceğini biliyorum, ancak mutlaka telefona bakmak zorunda değilsiniz. Sadece müziğin sesini açıp, telefona bakmak yerine başka bir işle meşgul olabilirsiniz.

  5. İyi bir dizi veya film izlemek. Netflix veya Amazon'da (veya hangi platformu kullanıyorsanız onda) ilginç, yeni bir film veya TV dizisi bulmak ve izlemek benim için her zaman güzel bir fikirdir. Sadece benim için mi geçerlidir bilmem ama kötü bir ruh hali içinde olduğumda daha önce izleyip beğendiğim dizileri (Battlestar Galactica, Avatar The Last Airbender, The Expanse, Attack on Titan, Doctor Who, vb.) izlemek her zaman bana iyi gelmiştir.

  6. Kitapçıları veya sanat mağazalarını ziyaret etmek. Bu yerleri ziyaret etmek beni her zaman mutlu hissettirir. Bu mağazalardaki farklı kitapları, boyaları, tuvalleri, fırçaları vs. incelemeyi severim. Bu yerleri ziyaret etmek belki sizin için de güzel bir aktivite olabilir.

  7. Bisiklete binmek. Son zamanlarda nadiren bisiklet sürebiliyor olsam da benim için en keyifli aktivitelerden bir diğeri de bisiklete binmek.. Bisiklete binmek sağlığınız için de iyidir. :)

  8. Kestirme. Bu, özellikle yorgunsanız veya gece iyi uyuyamadıysanız yararlıdır. Sadece 20-30 dakika kestirmek bile insana çok iyi geliyor.

  9. Aileyle kahve veya çay içmek. Türkiye'de yaşayan çoğu insan gibi ben de çay ve kahve içmeyi gerçekten çok seviyorum. Kahve/çay içerken aile üyeleri ile güzel bir sohbet etmek, telefonda saatler harcamaktan daha güzel olabilir.

  10. Müze ziyareti. Çağdaş sanat müzesi, arkeoloji müzesi, denizcilik müzesi veya başka bir müze; hangi müzeyi ziyaret etmeye karar verirseniz verin, müze gezmek her zaman öğretici, eğlenceli veya canlandırıcı bir aktivite olabilir. Ben özellikle İstanbul'daki sanat ve arkeoloji müzelerini gezmeyi seviyorum.

İşte bunlar telefonda saatler harcamak yerine yapmayı sevdiğim aktivitelerin listesi. Umarım bu gönderiyi beğenirsiniz. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

5,016 views1 comment
bottom of page